24,10,0,50,1
1,800,60,2,3000,5000,150,800
90,300,0,50,8,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,1,0,0,0,40,10,5,0,1,0,15,0,1
Samen leren delen...
Samen leren delen...
Respect voor elkaar...
Respect voor elkaar...
Veiligheid en betrokkenheid...
Veiligheid en betrokkenheid...
Natuur om te ontdekken...
Natuur om te ontdekken...
Ruimte om te spelen...
Ruimte om te spelen...
Ruimte om te ervaren...
Ruimte om te ervaren...
Vrijheid om te verkennen...
Vrijheid om te verkennen...

 

 

Ziekte

Kinderen die ziek zijn, voelen zich thuis vaak het prettigst. Afhankelijk van wat uw kindje heeft en hoe ziek hij of zij zich voelt, besluiten we in overleg of uw kindje naar de opvang kan komen. Mocht uw kind gedurende de dag ziek worden dan nemen wij contact met u op om af te stemmen of hij/zij kan blijven. "De Kinderruimte" heeft hiervoor een protocol. Indien uw kind tijdens de schooluren ziek wordt dan willen wij daarvan tijdig op de hoogte gesteld worden door u. En enkel op doktersadvies kunnen wij paracetamol aan uw kindje verstrekken.

 


 

Tekenbeten en (pollen)allergie

We willen u erop attenderen dat het raadzaam is om uw kind(eren) in de zomermaanden aan het eind van de dag te controleren op tekenbeten. Het kan voorkomen dat we met de kinderen naar het bos zijn geweest. Controleer het hele lichaam, vooral op warme vochtige plekken zoals de oksels, de liezen, de knieholtes, de bilspleet, en vooral bij kinderen ook op het hoofd, achter de haargrens en achter de oren. De ziekte van Lyme, overgebracht door de beet van een teek, heeft na een tekenbeet een dag nodig om het lichaam binnen te dringen. Als de teek binnen die dag op de juiste wijze (ook het kopje van de teek is verwijdert) van het lichaam wordt gehaald, dan is de kans op Lyme nihil. Is de tekenbeet van een langere periode of weet u het niet zeker, raadpleeg dan uw huisarts.

 

Medicijngebruik

Indien het kind medicijnen gebruikt, dient u een medicijnverklaring in te vullen. Gelieve de naam van het kind op de medicijnen te vermelden; Wij handelen volgens de richtlijnen van de GGD (zie inzage map in de hal). Ter voorkoming van allergie-aanvallen tijdens de opvanguren moet een kind al minimaal één dag thuis medicijnen hebben ingenomen.
Ook allergieën moeten schriftelijk worden doorgegeven, deze gegevens worden als extra bijlage bij de kindgegevens toegevoegd. Wanneer er een stuifmeel of pollen allergie bij uw kind voorkomt, dan zullen wij bij uitstapjes in de natuur daar rekening mee houden (door bijvoorbeeld uw kind zo min mogelijk fysieke inspanning buiten te laten verrichten).